Keeskist

 

"Ik denk 2-0"

Virtuele tattoo

Mail Keeskist op keeskist (apenstaartje) chello.nl

Deep Thoughts


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
30.7.01
 
"Wat bent u mooi als u boos bent"
Ha, Wim de Bie is in zijn Bieslog al een paar keer lekker kwaad geworden en dan is ie op z'n best. Op de Telegraaf ("voor straf geen link") en op Bart de Graaff ("Naar dat klootzakje en naar die vullisbak zal ik nooit meer kijken") bijvoorbeeld. Gooi 't eruit meneer De Bie! ('Wim' durf ik niet te zeggen)


29.7.01
 
Keeskist waarschuwt Groot Brittannië nog één keer ;-)
Dat kunnen anderen natuurlijk veel mooier zeggen:
"In attacking Brass Eye, politicians are fuelling exactly the obsessive bonfires of outrage that the programme sought to satirise."


 
Meer Brasseye
Engeland is nog steeds in de ban van Brasseye. Het ging om een fake-documentaire over pedofilie. De beschrijving doet geloven dat ik het niet erg smaakvol zou vinden (niet gezien natuurlijk, Channel 4) maar daar gaat het niet om.

Wie de Britse nieuwsbronnen een beetje in de gaten houdt weet het: Engeland is volledig geobsedeerd met de combinatie kinderen en misdaad. Niet alleen de moord op James Bulger, als een kleuter twee uur vermist is haalt ie het BBC journaal al. Kijk op een willekeurig moment naar de homepage van nieuwsdienst Ananova en je ziet altijd wel twee items over vermiste of dode kinderen.

Naast 'usual suspects' als de volledig hysterische Daily Mail ("the sickest show ever") heeft nu ook nu ook de regering zich erin gemengd.

De woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken noemde het programma 'appaling' en 'unhelpful'. "She said that by inflaming public opinion the programme had made it more difficult to have a proper debate about the kind of measures needed to protect the public from paedophiles."
Alleen al de term 'unhelpful' in combinatie met een satirisch programma lijkt me niet aan de orde. Bovendien ben ik het juist niet met haar eens. Het was misschien wel 'helpful' geweest als Brasseye in staat was geweest Engeland naar zichzelf te laten kijken. Maar zo te zien moet dit zelfinzicht wijken voor de Meedogenloze Strijd tegen de Griezels in Grijze Regenjassen die op elke Straathoek wachten tot ze hun Kans schoon zien de Jeugd van Groot Brittannië te bezoedelen.

Channel 4 is overigens achter Brasseye-maker Chris Morris blijven staan. (het helpt misschien niet dat de naam van de Channel 4 directeur Michael Jackson is).


27.7.01
 
Meer zieke humor in Engeland: Brasseye maakt satire over kinderporno.

En als je je daaraan stoort, wat doe je dan? Dan schrijf je een brief-op-poten naar The Sun


 
Slechtste cartoon van Nederland en daarbuiten
  • Een anale visitatie
  • Een terminale kankerpatient
  • Een dikke lesbo met een tuinbroek.
    (anders nog? nee, anders niet)

    Diepe zucht. Wat is die nieuwe Gummbah weer ongelooflijk slecht.


  •  
    De Boer
    Uit de NRC: "Een Gronings laboratorium ontdekte in de toilettas van De Boer een mogelijk vervuild voedingssupplement dat als `niet negatief' werd geanalyseerd. De pilletjes kreeg De Boer twee jaar geleden van de clubarts van FC Barcelona. ,,Het smaakt naar vissticks en het is bedoeld om de witte bloedlichaampjes te stimuleren. Ik slik ze een paar keer per jaar als er bij Barcelona bloedtesten worden afgenomen. In het begin moest ik ze drie keer per dag innemen. Het boerde dan helemaal op'', aldus de verdediger gisteren in het Zwitserse Nyon."

    Als je nou:
  • twee jaar ouwe pilletjes slikt...
  • die naar vissticks smaken
  • die "de witte bloedlichaampjes moeten stimuleren"
    ...dan zou ik dat niet tegen de Beroepscommissie van de Uefa durven vertellen. En dat opboeren kun je beter ook maar verzwijgen.

    Het stimuleren van witte bloedlichaampjes, was dat niet een specialiteit van dokters Jacobo en Van Esse, in hun zoetstofwisselingstherapiesketch.

    Denk ook eens na over deze zin: "Een Gronings laboratorium ontdekte in de toilettas van De Boer een mogelijk vervuild voedingssupplement." Zo'n toilettas heb ik ook...

    Update: na beroep twee maanden schorsing slechts voor Frank de Boer! Gefeliciteerd Frank; en nou nooit meer witte bloedpillen en andere Neutronenkorrels opboeren...


  • 25.7.01
     
    Meer Scooter
    Te zien aan de Peugeotadvert (zie hieronder) is scooteren vooral iets voor Randgroepnozems. Dat is natuurlijk niet waar: ook Amsterdam Zuid doet het. Alleen niet op zo'n blindmakende Scooter van het Jaar maar op een (iets te) Smaakvolle Vespa.


     
    Get scootered (... really hard)
    Seksisme, of sexisme; ik weet niet eens hoe je het schrijft, je hoort er namelijk nooit meer over. Vroeger had je nog seksistiese (oh ja, zo schrijf je het) reklame waarin domme huisvrouwmutsen werden betutteld of stoeipoezen over motorkappen kroelden. Dat bestaat niet meer. Maar wat is dit dan?


    24.7.01

     
    'Harry Potterri ... bizirik geratutako mu-tikoari!'
    Dit lijkt in de inhoudsopgave van Salon een volstrekt oninteressant artikel, maar is leuk om te lezen vanwege:
    • Ooit wel eens iemand Baskisch horen spreken? Nog nooit zo iets lelijks gehoord.
    • "For sociolinguistic accuracy with colorful expressions one would need to know where the ladies are from. For example, Spaniards -- as opposed to Mexicans -- don't shy away from the jaw-droppingly blasphemous 'Me cago en el coño de la madre de dios,' which I blush to render faithfully as 'I s--t in the c--t of the mother of God.' "
    • Een nieuwe term voor het Woordenboek van de 21e eeuw: "Lola Rennt-rood"


     
    'Rechters UEFA zijn vertegenwoordigers Tupperware'
    Ik dacht even dat we hier te maken hadden met De Kop Van De Dag. Maar het ging niet over illegale bijverdiensten van de voetbalmagistraten met het organiseren van Tupperwareparty's. Na twee keer lezen maakte het eigenlijk nog steeds geen sense. Het is gewoon onzin dus. Het bewijs daarvoor: het werd uitgesproken door überschoonvader Rob Cohen.


    23.7.01
     
    Zeg me dat het niet zo is!
    Google heeft de tekst op zijn Mazzelknop veranderd. Okee, "Ik voel me gelukkig" was een foute vertaling van "I'm feeling lucky". Maar dit? (Watdan? Voor de Google-gebruiker die gebruik maakt van de Elmer Fudd-instelling: op de knop waar bij jou "I'm Feewing Wucky" staat, staat nu in het Nederlands "Ik ga d'rvoor")

    Betere suggesties:
    -Op Hoop van Zegen
    -God zegene de greep
    -Laat je niet gek makèh
    -Liever lui dan moe
    -Als je hier op klikt krijg je maar één antwoord
    -...


     
    The final sentence of a manuscript should be followed by the word "END".
    "In April I submitted Vladimir Nabokov's short story "Torpid Smoke" to seven online manuscript evaluation services. Other than changing the title to "Russian Smoke" and Nabokov's name to Jonathan Shade, I left the piece unaltered. My online editors had some praise for the story, but also some suggestions on how to improve it. They each charged between three and fifteen dollars for their services."

    (Een oude truuk natuurlijk, de heren van De Bazuin: JLJ Wenckenbach, Van Puffelen en Likmeier deden al vijftien jaar geleden hetzelfde door een David Bowie tape naar Hilversum 3 te sturen onder de naam The Windows)


    20.7.01
     
    Wie wint?
    "De dappere Bettini werd op de slotklim gegrepen door Cardenas en Etxebarria, waarna de Colombiaan er op 5 km van de meet tussenuit kneep."

    Elders in het stuk wordt niet uitgelegd wie uit welk land komt; om deze zin te begrijpen moet je dus thuis zijn in de Hogere Cyclistische Topografie.


     
    Nightmare draw?
    "Celtic fans will be forgiven if their dreams are plagued with flickering images of Johan Cruyff over the next few days. The Glasgow giants have been paired against Ajax in the third qualifying round of the Champions League, bringing back memories of their titanic encounter in 1971 when a rampant Cruyff helped to knock Jock Stein's men out of the European Cup in the quarter-finals."

    Leuk voor Ajax, maar tien jaar later kon een rampant Cruyff (weer terug op het oude honk) Ajax niet helpen tegen Celtic.


    19.7.01
     
    Kameleons
    "In een serie recensies van romans die in het literaire hoogseizoen ten onrechte onopgemerkt bleven deze week 'De Kameleons' van Leo Kenter." Leest dit boek! Ik ben erin bezig en vind het geweldig. Alleen lees ik dit boek anders dan de NRC recensent. Ik ben namelijk een Trockener Kecks fan van de oude stempel. Ik lees het boek, over de opkomst van een Nederrockband in de eightties, als een echte sleutelroman. Het is zoals NRC opmerkt de verhouding tussen de hoofdpersoon/drummer en de zanger die de hoofdrol speelt in het boek. En ik kan dat niet anders lezen als de verhouding Leo Kenter/Rick de Leeuw.

    Heel leuk natuurlijk om allerlei details uit het boek te matchen met de werkelijkheid. "Lekker snel" van de Trekkers, dat was "Pak m beet" van Ivy Green toch?

    De irritatie van de drummer met zijn zanger en zijn band gaat geloof ik gelijk op met mijn irritatie destijds met de Kecks. Het ging mis toen De Leeuw nummers ging aankondigen als: "Het volgende lied gaat over vriendschap", waarna het eerste couplet ultratraag en acapella werd gebracht ("H-wij H-twee-uuuuh") . Alsof het om een chanson ging en niet om rock n roll.

    De beste platen van de Trockener Kecks echter horen tot de allerbeste Nederockplaten van de vorige en deze eeuw.

    Nog een tip voor ouwe Kecks fans: gooi het bijbehorende singeltje ongeluisterd in de prullenbak, of beschouw het als een illustratie van de beschreven teloorgang van de band.

    Slotopmerking over dit boek: wat een merkwaardige cover. Het gaat over jongensvriendschap en dan zo'n vet kopkluivende tongzoen op de voorkant. Weet de illustrator iets wat wij niet weten?


    18.7.01
     
    Complottheorie!
    "Het is hier al drie dagen prachtig weer, maar daarover hoor je niets op de radio. En dat is al jaren zo. (...) Mensen beseffen dan niet dat het hier op het strand prachtig kan zijn."


     
    Artefact??
    Wat is dat toch, die rare neiging om wielrennen te vermengen met rare, quasi literatuurachtige oprispingen? Toergenjevkenner Peter Winnen doet ook eens een poging in NRC Handelsblad: "De kracht van het wielrennen - en van egaal welke andere sportdiscipline - zit hem in het licht karikaturale karakter ervan. Meer mag men van een sportdiscipline ook niet eisen. Een sportdiscipline houdt het midden tussen artefact en werkelijkheid. Zo is de werkelijkheid tenminste verteerbaar." Hmm?


    17.7.01

     
    Kees Kist won in 1979 de Gouden Schoen.


     
    Dank, veel dank aan niemand minder dan Wim de Bie. Na een paar onsuccesvolle pogingen met FTP heb ik gewoon een domein op Blogspot genomen, en dat werkte probleemloos. Wim de Bie doet het ook dus waarom ik niet? (zelfs de $9,95 per jaar voor een Blogspot zonder ads gebruikt ie (nog) niet ;-)


     
    Eerste post in Keeskist. Trap aan die brommer.