Keeskist

 

"Ik denk 2-0"

Virtuele tattoo

Mail Keeskist op keeskist (apenstaartje) chello.nl

Deep Thoughts


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
29.7.01
 
Meer Brasseye
Engeland is nog steeds in de ban van Brasseye. Het ging om een fake-documentaire over pedofilie. De beschrijving doet geloven dat ik het niet erg smaakvol zou vinden (niet gezien natuurlijk, Channel 4) maar daar gaat het niet om.

Wie de Britse nieuwsbronnen een beetje in de gaten houdt weet het: Engeland is volledig geobsedeerd met de combinatie kinderen en misdaad. Niet alleen de moord op James Bulger, als een kleuter twee uur vermist is haalt ie het BBC journaal al. Kijk op een willekeurig moment naar de homepage van nieuwsdienst Ananova en je ziet altijd wel twee items over vermiste of dode kinderen.

Naast 'usual suspects' als de volledig hysterische Daily Mail ("the sickest show ever") heeft nu ook nu ook de regering zich erin gemengd.

De woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken noemde het programma 'appaling' en 'unhelpful'. "She said that by inflaming public opinion the programme had made it more difficult to have a proper debate about the kind of measures needed to protect the public from paedophiles."
Alleen al de term 'unhelpful' in combinatie met een satirisch programma lijkt me niet aan de orde. Bovendien ben ik het juist niet met haar eens. Het was misschien wel 'helpful' geweest als Brasseye in staat was geweest Engeland naar zichzelf te laten kijken. Maar zo te zien moet dit zelfinzicht wijken voor de Meedogenloze Strijd tegen de Griezels in Grijze Regenjassen die op elke Straathoek wachten tot ze hun Kans schoon zien de Jeugd van Groot Brittannië te bezoedelen.

Channel 4 is overigens achter Brasseye-maker Chris Morris blijven staan. (het helpt misschien niet dat de naam van de Channel 4 directeur Michael Jackson is).


| <$BlogCommentDeleteIcon$>