Keeskist

 

"Ik denk 2-0"

Virtuele tattoo

Mail Keeskist op keeskist (apenstaartje) chello.nl

Deep Thoughts


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
22.2.02
 
Drinking game
Vanavond zitten Montevecchio en ik voor de tv bij de 10.000 meter schaatsen.Voor mij: twee flessen tequila. Voor hem: twee whiskey.

Spelregels:
  • Eén glas bij het noemen van de plaatsnaam van de schaatser ("Made opgelet")
  • Eén glas bij het noemen van familie
  • Twee glazen bij het inzoomen van de camera op partner schaatser
  • Een glas bij elk woord dat beschrijft dat de schaatser moe is (kapot, stuk, dood)
  • Twee glazen bij een neologisme dat beschrijft hoe moe de schaatser is (steenkapot, er helemaal doorheen)
  • Een glas bij de constatering dat een schaatser "technisch mooi" rijdt.

    Man, wat gaan we dronken worden.


  • 19.2.02
     
    Tot en met morgen kun je nog inzenden voor de Middelgrote Keeskist Internationale Voetbalkwis. Om je lekker te maken even een greep uit het prijzen. Bij het pakket van de tien afschuwelijke Euro 2000 singles zit onder andere Alberto met Oranje Boven, nu te downloaden.

    dit was dus nog voor Melvin


    18.2.02
     
    Timmer
    De redacteur van het zg. weblogTonie’s Kladblok” (nb: een weblog is een soort kruising tussen een homepage op ‘internet’ en een computerdagboek; het meest bezochte weblog op het Nederlandse gedeelte van het wereldwijde web is te vinden door www.alt0169.com in te typen in de adresbalk boven aan uw scherm) meldt dat hij, bij gebrek aan een medaille voor Nederland op de 1000 meter schaatsen voor dames, “voor niks is opgebleven”.

    Voor niks? Toch was er genoeg te zien. Bijvoorbeeld dat Andrea –‘ik heb niet gefaald’- Nuyt niet The Right Stuff heeft en Marianne Timmer wel dus. Uitstekend gereden ondanks een vierde plaats, vast niet genoeg voor het Oranjepepeupel dat alleen zijn bed uitkomt voor medailles, en dan lekker zuipen in het Holland Bavaria Huis. Maar toch weer boven zichzelf uitgestegen. Timmer roels.

    Tot slot twee citaten:
    1. Henk Gemser tijdens Timmer’s laatste zware ronde: “Die benen zijn nu poten geworden”. Mart Smeets: “Maar wel mooie poten”.
    2. Marianne Timmer in Het Parool: “Misschien moet ik me net als Catriona LeMay maar eens tot de Heer wenden. Dat schijnt te helpen. Maar eerst laat ik mijn schaatsen wat ronder slijpen.”


    17.2.02
     
    David Beckham Haarupdate (1)
    Woensdag was ik naar Nederland – Engeland. Waar ik me verbaasde over die rare Engelsen. Onderweg naar het Rinus Michels Stadion zongen ze over “No surrender to the IRA”. En waarom die ene Engelsman bij het verlaten van de metro een Nederlandse fan traangas in zijn ogen spoot, ik heb geen idee. Of eigenlijk wel als ik dit verhaal lees. Engelse hufters bestaan nog en ze waren er volop, ook in de Nederlandse vakken.

    Maar daar ging het niet om: ik wilde het Engelse elftal in het wild zien. Mijn eigen favoriet Michael Ricketts van Bolton Wanderers stond in de spits, maar helaas raakte hij geen kokosnoot; het was de andere debutant Darius Vassell van Aston Villa die met een mooie volley zichzelf naar Japan schoot. Bij Nederland was er maar één debutant: assistent bundscoach Willem van Hanegem. Elk team van Europa experimenteerde met nieuwe spelers, behalve het team dat daar het meeste tijd voor heeft. Zeer kritisch was ik vantevoren over de opname in het team van Dick Advocaats eigen Rangers-beschermeling Fernando Ricksen. Hij is de man over wie de rivaliserende Celticsupporters zingen:
    "Tell all the Huns that you know
    That they'll never sell Ricksen or Flo

    Maar goed hij hield tourist Mario Melchiot uit het team en speelde een verrassend goede wedstrijd tegen bul Emile Heskey.

    Maar natuurlijk kwam ik eigenlijk maar voor één ding: hoe staat het met Het Haar Van David Beckham. En het antwoord is duidelijk: het groeit. David zit duidelijk in een periode van transitie. Het geschoren hoofd zien we even niet meer terug. Voor de Wereldkampioenschappen heeft Beckham’s PR-staf een nieuwe look bedacht. Nadere bestudering van de trends voor 2002, met inachtname van het behoud van Beckham’s Messiaanse stadium heeft ertoe geleid dat de aanvoerder van het Engelse team tijdens het WK in Japan en Korea te zien zal zijn met het volgende uiterlijk:

    De Andrew WK-look

    zou nog leuker zijn als je beckham nog had kunnen herkennen


     
    15 en 16; Zou het niet erg teleurstellend zijn als hij nu ineens zou winnen? (2)
    Lees onderstaand verhaal van 12 februari over Randy Newman en denk mee. De koppeling die ik aanbracht tussen Newman en Gerard van Velde gaat de componist volgende maand twee Oscars opleveren.


    14.2.02
     
    Mazzelaar overleden
    Countryzanger en Original Outlaw Waylon Jennings overleed vandaag. Waylon leefde al drieënveertig jaar op geleende tijd; hij was als bassist van The Crickets degene die in 1959 zijn plaats in het vliegtuig vrijwillig afstond aan Buddy Holly, pardon de Big Bopper.


    12.2.02
     
    15 en 16; Zou het niet erg teleurstellend zijn als hij nu ineens zou winnen?
    Op dezelfde dag dat Gerard van Velde opnieuw een vierde plaats behaalt, ontvangt Randy Newman twee Oscarnominaties voor de score en een lied uit Monsters Inc. Ondanks zijn veertien eerdere nominaties heeft Newman nog nooit een Oscar gewonnen.


     
    Keeskist zou graag een striptekenaar zijn op de Tempelberg, maar ... hij is Keeskist.


    9.2.02

    6.2.02
     
    "Rat Live In O'Leary Bed
    Thaise Manchester-fan Kok Wee slaat opnieuw meedogenloos toe met de rude pinguin.


    1.2.02
     
    Gastvrij en bruisend ?!?
    Lees eerst het stuk van Stereo over Belle and Sebastian die komen spelen op een 'belevenissenfestival'. Ik ben het helemaal eens met zijn betoog; waarom staat B&S enkel op zo'n Kunstenmakersfestival met zoveel nauwelijks geïnteresseerde gasten?

    Maar ik wil het hier niet bij laten. Mijn inspiratie is de affaire Godspeed You Black Emperor van een paar weken geleden. GYBE stond aanvankelijk geprogrammeerd in 013 in Tilburg. Maar nadat de 'principiële' band was getipt dat 013 gebruik maakt van sponsors verplaatsten zij het concert naar het 'ongesponsorde' Effenaar in Eindhoven. De tipgever: de programmeur van de Effenaar (de farizeeër...).

    Belle and Sebastian staat bekend als een band met gevoeligheden. Ze treden maar weinig op, geven geen interviews en zijn niet scheutig met persoonlijke informatie. En gaat deze band op een gastvrij en bruisend zwoele-mix-festival staan? Weet de band wel waar ze is voor geboekt? Ik denk het niet.

    Ik ga de band een e-mailtje sturen met een uitleg van de poel des verderfs waar ze zich in dreigen te gaan storten. Wellicht komen ze tot inkeer. Als ik me dan uitgeef voor de programmeur van jongerencentrum Volta, hier net om de hoek, kan ik misschien Belle en Sebastian op kruipafstand gaan zien.
    (wordt vervolgd)


     
    Al zeven jaar runt ie samen met Elvis een Burger King
    Vandaag is het precies zeven jaar geleden dat Richie Edwards, de bassist, tekstdichter en zelfmutilator van de Manic Street Preachers, spoorloos verdween. Vanaf vandaag kan Richie officieel overleden worden verklaard, maar of dat ook werkelijk gebeurt is een zaak van de familie.