Keeskist

 

"Ik denk 2-0"

Virtuele tattoo

Mail Keeskist op keeskist (apenstaartje) chello.nl

Deep Thoughts


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
23.5.02
 
Hee Joeks
Hoe staat het toch met de carriere van de Amsterdamse rasartiest Dulle? Ooit kondigde je zijn eerste cd aan, kompleet met tekstfragment van het inderdaad indrukwekkende "Ik heb je door". Maar dat was een half jaar geleden.

Een beetje Amsterdamse rasartiest brengt drie maanden voor het WK Voetbal een Oranjesingletje uit, maar dat zit er nu niet in. Alle Nederlandse topartiesten hebben hun oranjeleegte gesublimeerd in een ander Nationaal Gevoelen: Pim Fortuyn. Respect voor Vader Abraham die al voor Pim's dood deze hype voorzag (en nu uit pieteit geen opvolger uitbracht). Nu dus gevolgd door Gerard Joling en Vanessa. Da's niet veel. Ik zou zeggen het is nog niet te laat; jump op die Bandwagon voor het Sneeuwbal Trio en Alberto eerder zijn. Natuurlijk moet de opbrengst van de Pim single voor het goede doel zijn, maar dat maak je met de toename van je gage voor optredens wel weer goed.

Helaas was Vanessa al eerder met een standbeeld voor Pim: "Het beeld zou moeten worden uitgevoerd in een materiaal, dat eeuwenlang meekan. "De man ging voor kwaliteit, dus het moet een kwalitatief goed beeld worden, van brons 'or whatever'. Zo kunnen mensen over bijvoorbeeld 200 jaar nog te weten komen wie Fortuyn was. (Telegraaf)" (hier spreekt duidelijk een vrouw die geobsedeerd is met conservering). Daarom heb ik een ander goed doel bedacht, en het is, al zeg ik het zelf, briljant.

Het huis van Fortuyn aan de Rotterdamse Beukeldijk moet in Madurodam! Compleet met bloemenhulde en, waarom niet, een 1-op-25 replica van Vanessa's tweehonderdjarige standbeeld. Mocht het lukken kan er, met steun van Vanessa en van John en Joop en Harry Mens, vervolgens een replica van het Mediapark in Hilversum in Madurodam verrijzen.

Update: Dat gaat lukken! Vooral Harry is laaiend enthousiast. Hij kreeg meteen plannen om een eigen hoekje in Madurodam in te richten waar hij schaalmodellen exposeert van de grachtenpandjes en andere woningen uit het topsegment die hij te koop heeft staan.


| <$BlogCommentDeleteIcon$>